Liga prvakov v Maribor

 

V Športnem parku Tabor v Mariboru se je danes začela Liga prvakov v malem nogometu na travi. Prvi tekmovalni dan so bile na sporedu uvodne tekme skupinskega dela, nogometni obračuni pa bodo potekali vse do nedelje. Nastopa 24 ekip iz 16 držav, ekipe pa so razvrščene v šest skupin po štiri. Med njimi sta tudi dve slovenski ekipi in sicer aktualni prvaki prve slovenske malonogometne lige na travi ŠD Arko Ključarovci ter moštvo NK Kapela Ekosen. Slovenski prvaki se bodo v skupini D pomerili z Athens Amigos FC iz Grčije, FK Nica iz Latvije in Maglod Mates Team iz Madžarske.

Tekmovanje poteka v organizaciji mednarodne zveze za socco, kamor so vključene nacionalne zveze malega nogometa. Liga prvakov je lani potekala prvič, v Poreču je slavila poljska ekipa Dynamik Torun. Edina slovenska ekipa je bila lani NK Kapela Ekosen, ki je izpadla v četrtfinalu.
Mali nogomet na travi je v Sloveniji še v senci nogometa in dvoranskega nogometa, vseeno pa je šport zaradi dinamičnosti in atraktivnosti vse bolj priljubljen.

Obračune Lige prvakov v malem nogometu na travi si sicer lahko ogledate v živo na spletni strani mednarodne zveze za socco.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW