Ljubljanska ulica zaprta za vsa motorna vozila

Danes so gradbinci zaprli območje Ljubljanske ulice in uredili obvoze, ki bodo veljali za motorna vozila, medtem ko bo prehod čez železniško progo za pešce in kolesarje omogočen vse do 1. septembra, ko bodo preusmerjeni na nivojski prehod.

Dela bodo potekala predvidoma leto in pol, v tem času pa bo veljala popolna zapora Ljubljanske ulice od križišča z Jezdarsko ulico do križišča z Masarykovo ulico in popolna zapora priključka z Betnavske ceste na Gorkega ulico. Pogodbena vrednost za izvedbo podvoza na Ljubljanski ulici v Mariboru, z ostalimi ukrepi, je 8,9 milijona evrov, od tega MO Maribor prispeva 3,2 milijona evrov, preostanek odstotkov pa Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI). V sklopu izgradnje podvoza bo prenovljen tudi Magdalenski park.

Medtem ko na enem koncu mesta gradbišče nastaja, ga na drugem koncu zaključujejo. Predvidoma do konca tega meseca bo obnova vozišča na R2-430 Maribor (Ptujska) – Hoče končana. Pogodba z izvajalcem, podjetjem Possehl d.o.o. in partnerjem Strabag d.o.o., za izvedbo obnove 3,36 kilometrov vozišča, je bila sklenjena meseca maja, dela pa so stekla 26. junija. Obnova je obsegala sanacijo poškodovanih asfaltnih površin, zalivanje reg in zamenjavo poškodovanih robnikov. Dodatno je bila izvedena še čez celotno površino vseh voznih pasov tankoplastna prevleka, obnovili pa so tudi talne označbe. Vrednost del znaša nekaj manj kot 835 tisoč evrov.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW