Ljudski vrt z novo zelenico (VIDEO)

Osrednji nogometni stadion Ljudski vrt je dobil novo zelenico.  Vrednost menjave dotrajane travnate površine na glavnem igrišču je ocenjena na 630.000 evrov, stroške menjave pa bo v celoti pokril Nogometni klub Maribor. Vsa dela morajo biti končana do 9. julija, saj slovenske podprvake že kmalu čakajo prvi nastopi v kvalifikacijah za Ligo Europa. Za izboljšanje igralnih pogojev in pogojev za vadbo so se odločili menjati tudi travnato podlago na drugem igrišču. Večji del denarja bo zagotovila občina, klub pa bo razliko do polne vrednosti v višini 130.000 evrov financiral z lastnimi sredstvi. Obnova travnate ruše na pomožnem igrišču naj bi stekla v drugi polovici leta.

Jeseni prenova zahodne tribune

Še letos naj bi se začela tudi prenova dotrajane in nefunkcionalne zahodne tribune Ljudskega vrta. Sredstva za prenovo v višini 5,5 milijona evrov je zagotovila Mestna občina Maribor. Celovita obnova bo zajemala preureditev zahodne tribune, kjer bodo postavili novo komunikacijsko klančino in povezovalni hodnik za novinarje, VIP goste in funkcionarje, ki bo omogočal povezavo stare tribune s severnim in južnim traktom. Povečalo se bo število VIP sedišč ter uredilo približno 90 sedišč za komentatorje in 120 za novinarje. Izboljšalo se bo tudi udobje za funkcionalno ovirane osebe in njihove spremljevalce, stadion bo dobil nove VIP prostore in platformo za postavitev glavne kamere.

Obnova tudi za severno in južno podtribunje

Prostori pod južno tribuno bodo dobili trgovsko in gostinsko vsebino, pod severno tribuno pa bodo urejeni prostori za potrebe klubske nogometne šole. Tukaj bo tudi sodobno novinarsko središče in prostori upravljavca stadiona.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW