Magični afriški zvoki v Mestnem parku

Ambient poletnega Artkampa med starodavnimi drevesi bo spet gostil magične afriške zvoke, s katerimi si boste nahranili dušo ali spoznali nekaj novega. Prisluhnete jim lahko jutri, 14.7.2018, ob 19.30 uri v Mestnem parku.

Abou Diarra izhaja iz kaste lovcev malijske pokrajine Wassoulou. Z n’gonijem (mandinško harfo) je prepotoval oddaljene vasi in sodobne metropole Zahodne Afrike, kjer je zbral skrito tradicionalno glasbo pa tudi sodobne urbane zvoke. Izdal je štiri albume, zadnjega leta 2016, z imenom Koya, kot je bilo ime njegovi materi.
V njegovi glasbi se prepletajo blues, jazz, regae, tradicionalne skladbe. Hkrati pa vse skupaj preveva tisti hkrati otožen, a poln veselja do življenja malijski duh.
Trenutno je na turneji s svojo skupino in z malijsko divo Oumou Sangare, ki smo jo pri nas lahko nekajkrat videli na Drugi godbi.

Kot že narekuje tradicija Maribum Afriqui, se bosta Abouju pridružila lokalna glasbenika Tina Sovič na afriških tolkalih in Igor Bezget na kitari; morda pa še kdo kot presenečenje.

Produkcija: Plesna izba Maribor (zanjo Tina Sovič)
Koprodukcija: Carrefour des arts (Mali), Art kamp Maribor

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply