Maribor naj bi dobil nove mostove

Mariborski župan Saša Arsenovič je napovedal, da se Mariboru obetajo novi infrastrukturni projekti.

Saša Arsenovič, župan Maribora, je gostoval v oddaji Studio City na slovenski televiziji, kjer je povedal, da njegova maketa Maribora, ki jo je imel v mislih že v času volitev, postaja vse bolj razgibana in pisana. Arsenovič je v času svojega mandata k sebi že povabil nove sodelavce, skoraj zaključil z snovanjem koalicije ter se seznanil s stanjem občine, ki jo je dobil v roke.

En mandat ne bo dovolj

V intervjuju je povedal, da je na MO Maribor sedaj na razpolago 100 milijonov evrov, vendar je kar 82 odstotkov tega že rezerviranih sredstev, medtem ko se 5,5 milijonov evrov odplačuje kredita. Tako se zaveda, da bo potrebno za razvojni potencial mesta, zaprositi za pomoč države ter veliko bolj počrpati evropska sredstva, kot je to počel njegov predhodnik.

Na vprašanje, koliko denarja je dejansko potrebnega, da bi Maribor dosegel svoj potencial je povzel, da nekje 20 milijonov evrov, a da bi s tem seveda naredili zgolj minimum. V ta finančni okvir spada tako knjižnica, kot Vojašniški trg in tržnica, napovedal pa je tudi štiri mostove.

Dva mosta, ki bosta povezovala levi in desni breg, obuditi pa želimo tudi pozabljeno brv,” je povedal Arsenovič. Gre za mostove, ki bi Mariborski otok povezali z desnim bregom Drave, pa pozabljena brv na Lent ter še dva, eden bi naj bil blizu že obstoječega železniškega mosta ter drugi nekje v okolici mestnega jedra.

V pogovoru je aktualni mariborski župan še dejal, da se bo obdal z najboljšimi ljudmi, nekaj teh je že zaposlil. Želi pa si, da bi Maribor ostal vedno mesto za vse. Tako si Arsenovič želi predvsem, da bi bilo mesto prijazno primarno za tiste, ki ga kličejo dom, a si želi tudi, da bi se lahko pohvalili z bogato turistično ponudbo. Zaveda pa se, da za to ne bo dovolj en mandat.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW