Mariborčanke osvojile pokalno prvenstvo

Odbojkarice Nove KBM Branika so v finalu zaključnega turnirja pokala Slovenije premagale Calcit Volley s 3:2 in še osemnajstič v zgodovini kluba prišle do pokalne lovorike.

Kar se samega izida tiče, je bil finale tako za gledalce v dvorani kot za tiste pred televizijskimi zasloni nekaj najboljšega, kar se lahko zgodi. Žal mi je, da se je tekma končala s poškodbo Lorene Lorber Fijok, ampak tako je v športu. Najtežje je bilo priklopiti v četrtem nizu glave igralk na to, da tekma ni končana. Vodili smo z 2:1 v nizih in ni bilo nobenega razloga za paniko,”  je po tekmi komentiral Radovan Gačič, trener Nove KBM Branika.

Mariborčanke imele tudi najboljšo igralko

Za najboljšo napadalko zaključnega turnirja pokala Slovenije je bila proglašena Olivera Brulec Kostić (Calcit Volley), najboljša blokerka je bila Lucy Charuk (Calcit Volley), prosta igralka Maja Pahor (Nova KBM Branik), Nina Stojilković (Nova KBM Branik) in za najboljšo igralko Anita Sobočan (Nova KBM Branik).

Najboljši slovenski ekipi zadnjega desetletja sta se prvič na zaključnem turnirju pokala Slovenije pomerili leta 2009, vendar že v polfinalu, v finalu pa je takrat do pokalne lovorike še zadnjič prišel Hit Nova Gorica, danes GEN-I Volley. Že naslednje leto so se Kamničanke in Mariborčanke prvič pomerile v finalu, več uspeha so sicer imele bankirke, ki so prišle do sedmih pokalnih naslovov, Kamničanke do treh, vendar so bile one tiste, ki so se veselile zadnjega finala.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW