Mariborska kmetijska fakulteta odprla svojo trgovino

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru je v kletni etaži trgovske hiše City v središču Maribora odprla trgovinico Meranovo. Tam med drugim ponujajo bučno olje, jabolčni kis, jabolčni sok, jabolčni krhlji, ajdova moka in ajdova kaša, pražena in čokoladirana bučna semena. Na voljo je tudi velik izbor vin iz Vinske kleti Meranovo ter žganja in likerjev.

Lani so odprli nov prodajni center v Hočah, in sicer pri vhodu v Botanični vrt Univerze v Mariboru tik ob Pohorski tržnici, v Mariboru pa že imajo stojnico na Trgu svobode, ki pa je le sezonske narave, odprta od maja do konca oktobra. Na novi lokaciji v Mariboru bodo prisotni vse leto, kupci pa bodo lahko izbirali med približno 60 različnimi pridelki in izdelki, ki so vsi lastne pridelave in pridelani s certifikatom Izbrana kakovost, del tudi s kontrolirano ekološko pridelavo.

Posestvo Pohorski dvor, s katerim upravlja fakulteta, obsega več kot 400 hektarjev površin. Zajema gozd, travnike in polja, pokrite površine za pridelavo zelenjavnih sadik in okrasnega cvetja, rejski center za vzrejo prašičev, sadovnjake, botanični vrt ter vinograde na znameniti legi Meranovo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply