Mariborska občina gasilcem ne bo ugodila

DCIM100MEDIADJI_0173.JPG

Mestna občina Maribor mariborskim poklicnim gasilcem ni pripravljena izplačati 50 odstotkov višjega nadomestila za prehrano v času nočnega dela. Kot so sporočili z občine, se bo zavod Gasilska brigada Maribor pritožil zoper sodbo delovnega sodišča v Mariboru, ki je pritrdilo poklicnemu gasilcu mariborske gasilske brigade in predsedniku sindikata poklicnih gasilcev Slovenije, Aleksandru Ogrizku, da mu je zavod omenjeni dodatek v višini 1,94 evra na nočno izmeno dolžan izplačevati.

Problem neizplačevanja višjega nadomestila za prehrano v času nočnega dela ni problem samo Gasilske brigade Maribor, izplačevalo ga ni namreč kar trinajst od petnajstih poklicnih gasilskih enot v Sloveniji. Če bo sodba delovnega sodišča v Mariboru obveljala, bo to odprlo možnost tožbe okrog 700 preostalim poklicnim gasilcem, pri čemer bi morali zavodi v povprečju za nazaj vsakemu gasilcu izplačati od 1600 do 1700 evrov brez zamudnih obresti. Skupno to znese več kot milijon evrov.

Zavod Gasilska brigada Maribor se bo ob podpori mariborske občine pritožil zoper razsodbo delovnega sodišča, po kateri bi moral gasilcem izplačati za 50 odstotkov višje nadomestilo za prehrano v času nočnega dela.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply