Mariborski mestni svet potrdil nadzorni odbor

Nov predsednik nadzornega odbora je postal Saša Prelič

Na tokratni seji mestnega sveta so mestni svetniki potrjevali nadzorni odbor, ki je najvišji organ nadzora javne porabe v občini. Med 15 prijavljenimi na javni poziv je selekcijo opravila mestna komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter za člane predlagala Sašo Preliča, Gregorja Ficka, Borisa Cokojo, Draga Naberšnika, Božidarja Kastelica, Florjano Bohl in Dušana Lesjaka.

Kangler: “To ni demokratično!”

Predlagan izbor pa je naletel na številne kritike, predvsem v vrstah opozicije. Arsenovičev protikandidat v drugem krogu županskih volitev Franc Kangler je ostro nasprotoval imenovanju predlaganih članov nadzornega odbora, saj naj bi bila mesta v odboru po njegovem prepričanju razdeljena med partnerje bodoče županove koalicije. “Povozili ste vse naše predloge za nadzornike. To ni demokratično. To ni pravično. To je pobalinsko,” je poudaril Kangler.

Tudi Saša Pelko, podžupan prejšnega župana Andreja Fištravca je bil kritičen do predloga. Po njegovem, naj bi takšen ustroj dajal vtis “da si nekdo ne želi ustreznega nadzora.”

Saša Arsenovič je kritike zavrnil in poudaril, da so vsi predlagani strokovnjaki in zato primerni za zagotavljanje neodvisnosti tega organa. Kljub ostri razpravi je večina mestnih svetnikov kandidate potrdila s 25 od skupno 45 glasov v mestnem svetu.

Kadrovsko manevriranje

Na seji so se med drugim ukvarjali tudi s kadrovskimi zadevami. Novem mandate so potrdili direktorici mariborskega svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Alenki Seršen Fras, ravnateljici konservatorija za glasbo in balet Heleni Meško, direktorici višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Heleni Cvikl, ravnateljici srednje trgovske šole Tanji Lakoše in ravnateljici srednje zdravstvene in kozmetične šole Katji Rek.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW