Mariborsko letališče brez rednih letalskih linij

Mariborsko letališče kljub ambicioznim načrtom kitajskih lastnikov od prihodnjega tedna ostaja brez edine redne linije, ki je štajersko prestolnico povezovala z nemškim Münchnom. Zaradi premajhnega zanimanja so se odločili za ukinitev omenjene povezave, ki je delovala od februarja.

 

Odgovorni v letalskem prevozniku števila potnikov v zadnjih mesecih sicer ne razkrivajo, so pa v VLM Airlines še dodali, da povezava med bavarsko prestolnico in Antwerpnom, ki je bila doslej drugi del omenjene linije, ostaja.

 

Kot je razvidno iz spletne strani letalskega prevoznika, je mogoče vozovnice za let proti Münchnu kupiti le še za 17. avgust, od tam pa bo zadnji 50-sedežni Fokker v Maribor priletel 20. avgusta.

Glede morebitnih novih načrtov letalskega prevoznika na mariborskem ali morda celo na ljubljanskem letališču je tiskovni predstavnik VLM Airlines Yves Panneels dejal, da preučujejo nove možnosti, a da za zdaj niso sprejeli še nobene konkretne odločitve.

 

Upravljavci mariborskega letališča medtem še vedno snujejo načrte za razvoj, do katerega pa naj bi po zadnjih zamislih prišlo šele po podaljšanju letališke steze. Nedavno so napovedali predstavitev načrtov, a so jo zaradi odsotnosti investitorja v zadnjem trenutku odpovedali.

 

Neuradno smo izvedeli, da si SHS Aviation, lastnik Aerodroma Maribor, ob postopku pridobivanja soglasja za podaljšanje letališke steze in širitev letališča prizadeva tudi za to, da bi namesto sedanjega 15-letnega najema, za katerega mesečno državi odštejejo okoli 100.000 evrov, želijo 50-letne koncesije. Še vedno pa si prizadevajo zlasti za medcelinske povezave s Kitajsko.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply