Mariborsko odpadno blato na Slovaško

Pogodbeni partner Energetike Maribor, d. o. o., Surovina, d. o. o. je pridobila ustrezna dovoljenja za čezmejni prevoz odpadnega blata. Od 2. julija se odpadno blato izvaža na Slovaško.

Zaprtje madžarskega trga za uvoz odpadnega blata, kamor je do prve tretjine letošnjega leta potovalo tudi mariborsko odpadno blato, ki se zbira v Centralni čistilni napravi, je močno spremenilo cenovne okoliščine prevzema tega odpadka. Posledično je Energetika Maribor, d. o. o. kot pooblaščenec za izvajanje te dejavnosti Mestni občini Maribor predložila elaborat in v skladu s spremenjenimi razmerami predlagala podražitev ravnanja z odpadnim blatom. Mestni svet je konec maja spremenjene cene potrdil, veljati so začele s 1. junijem.

V okviru tega je pogodbeni partner Surovina, d. o. o. kljub oteženim razmeram zaradi trenutnega epidemiološkega stanja uspešno pridobil ustrezna dovoljenja za čezmejni prevoz odpadnega blata in tako sta se 2. julija 2020 začela odstranjevanje in izvoz na Slovaško. V postopku konstantnega prevzemanja in predelave bo imelo prednost začasno skladiščeno blato. 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW