Marprom prepeljal 4 milijone potnikov

Marprom je lani z avtobusi prepeljal skoraj štiri milijone potnikov. Pravijo, da se število potnikov ne spreminja kaj preveč, beližijo pa rast. Leta 2018 so tako zabeležili eno odstovno rast v primerjavi z letom 2017.

Foto: Net TV

Sicer pa je lani polovico vseh potnikov imelo mesečne vozovnice, med njimi je bilo največ dijakov in študentov, tem pa so sledili starejši občani in uporabniki osnovne mesečne vozovnice.

Še vedno prednjačijo mesečne vozovnice, ki jih večinoma uporabljajo dijaki in študenti. Lani so ti predstavljali kar polovico prevezenih potnikov, sledijo pa jih starejši. Veliko je tudi uporabnikov kuponskih vozovnic, le majhen odstotek pa vozovnico plača pri vozniku, saj je tako vožnja tudi bistveno dražja, kot pa nakup kuponske vozovnice. Vozovnice, ki jih lahko uporabnik kupi pri vozniku, naj bi kmalu tudi ukinili.

Marprom na nekaterih linijah načrtuje tudi večjo frekvenco voženj, večjih sprememb pa zaenkrat ne bo. Precej so tudi posodobili vozni park, konec lanskega leta so tako imeli na voljo 77 avtobusov, več kot polovica pa jih je najvišjega okoljskega standarda.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply