Matematične možnosti za naslov prvaka še obstajajo

V 35. krogu državnega prvenstva se bosta v Ljudskem vrtu pomerila NK Maribor in NK Domžale. Gostje v Maribor prihajajo brez tekmovalnega naboja, saj so si obstanek v ligi že priborili. Mariborčani pa po nepričakovanih spodrsljajih Olimpije in Celja še vedno vsaj teoretično ostajajo v borbi za naslov prvaka.

Dramatični razplet 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije je poskrbel, da so v boju za naslov prvaka še vedno trije klubi. Čeprav se je zdelo, da bodo vijolice izpadle iz igre, še vztrajajo. Za ubranitev naslova, pa vendarle potrebujejo ogromen čudež, poraza Celja in Olimpije v nedeljo in njun medsebojni remi v zadnjem kolu.

Evidentno spoznanje tekme z Bravom je bilo, da se je Mariboru v prejšnjih krogih zelo poznala odsotnost Roka Kronavetra. Če bi prvi strelec kluba bil zdrav tudi v preteklih 15 dneh bi se Maribor danes kar verjetno boril za 1. in ne 3. Mesto.
Zmaga proti Bravu in poraz Aluminija proti Domžalam pa pomenita, da si je Maribor že zagotovil nastop v kvalifikacijah za Ligo Europa, vendarle pa ne gre pričakovati, da bi Jakirović v zadnjih dveh krogih priložnost ponudil mladim upom, saj vijoličasti, kljub minimalnim možnostim, še vedno ostajajo v borbi za 16. naslov državnega prvaka.

Domžale so si po izdatni zmagi v Kidričevem že zagotovili obstanek v ligi, zato v Ljudski vrt prihajajo brez kakršnega koli pritiska po rezultatu, zaradi česar bi lahko bili še toliko bolj nevarni.

Maribor v zadnjih dveh krogih torej mora osvojiti poln izkupiček, da bi ob morebitni izdatni pomoči Olimpije in Celja ostal v borbi za na naslov prvaka. Če bi se vse to uresničilo, bi Maribor ostal vladar slovenskega klubskega nogometa, saj bi končal sezono s 67 točkami. Toliko bi jih zbrala tudi Olimpija, ki pa ima slabše razmerje na medsebojnih tekmah, tako da bi v tem primeru morala čestitati vijolicam za rekordni 16. naslov Prve lige Telekom Slovenije

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW