Medgeneracijsko sodelovanje Lutkovnega gledališča Maribor

Lutkovno gledališče Maribor se je lotilo zanimivega projekta, ki povezuje otroke in starostnike v medgeneracijski predstavi Sprehod skozi čas. Projekt je nastal na pobudo Francoskega inštituta iz Ljubljane. Mentorici sta bili Julika Mayer, lutkovna ustvarjalka iz Nemčije in Mylene Benoit, koreografinja iz Francije. Njuna predstava Georges, ki sta jo predstavili v francoskem Avignonu, je bila temelj za projekt, ki sta ga v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem izpeljali v Mariboru.

Predstava govori o življenju, minevanju in kako vidimo sami sebe, kako doživljaš sebe, ko si starejši. Zgodilo pa se je prav to kar so hoteli, povezava med generacijami.

Sodelovanje z Lutkovnim gledališčem Maribor in seveda sama igra, pa za učence in učitelje osnovne šole Toneta Čufarja ni neznanka.

Svojo vlogo v predstavi so dobile tudi odslužene lutke, ki so jih tako ponovno oživeli.

Uporabljene so lutke, ki so svoje odslužile v predstavah Zakleta princesa, Krst pri Savici, Zakaj, Ribič Taro in Rdeča kapica. Šest otrok je tako sodelovalo pri predstavi s tremi varovanci Doma Danice Vogrinec, dejstvo, da pa je predstava v angleškem jeziku, ni predstavljalo nobeno oviro.

Vsi, ki bi se radi sprehodili skozi čas in si predstavo ogledali, pa ste vabljeni, da si jo ogledate popolnoma brezplačno.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW