Medicinska fakulteta bo kmalu imela svoj študentski dom

Pionirka operacij pri opeklinah, Zora Janžekovič, je Univerzi v Mariboru, natančneje Medicinski fakulteti, podarila hišo v Vinarski ulici, ki jo bo medicinska fakulteta uredila v študentski dom višjega razreda. Vodstvo Medicinske fakultete je nad darilom navdušeno, saj se hiša nahaja na odlični lokaciji pod Kalvarijo in v bližini mestnega parka.

Sedaj že pripravljajo načrte in pridobivajo gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo hiše. Nameravajo jo namreč preurediti v študentski dom. Predvidevajo, da bo v hiši šest ali sedem apartmajev za dve osebi in nekateri skupni prostori v pritličju. Obnovo, ki bo skupaj z opremo stala med 150 in 200 tisoč evri, bo financirala medicinska fakulteta, upravni odbor univerze je investicijo že potrdil.

Kot zatrjujejo na fakulteti, bodo naredili študentski dom višjega razreda, ki bo posledično dražji od običajnega študentskega doma. Dekan upa, da bi lahko dom uredili in opremili v enem letu, to bi se utegnilo ujeti s pričetkom omenjenih študijskih programov stomatologije in farmacije, ki ju trenutno obravnava Nacionalna agencija Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu.

Profesorica Zora Janžekovič, ki je doživela visoko starost – septembra bi dočakala sto let, je umrla leta 2015 in ni imela potomcev. Zato se je odločila, da hišo podari svoji profesionalni družini. Na mariborski fakulteti sicer ni predavala, ker je ob njeni ustanovitvi že bila v pokoju – predavala je v Ljubljani, je pa bila zaslužna profesorica mariborske medicinske fakultete.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW