Milijoni za pomoč v boju proti COVID-19

 

Finančno pomoč v boju proti COVID-19 vsak dan znova namenja več tudi tehnoloških mogotcev.

Že pretekli teden je ustanovitelj Amazona Jeff Bezos obljubil 100 milijonov dolarjev za pomoč v hrani med pandemijo. Ameriški milijarder Bill Gates in njegova žena Melinda sta prek fundacije Bill and Melinda Gates Foundation razvoju cepiva proti novemu koronavirusu namenila 125 milijonov dolarjev (pribl. 115 milijona evrov). Tudi ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je preko omenjene fundacije ponudil 25 milijonov dolarjev za raziskave.

Danes se je (na svojem) družbenem omrežju oglasil tudi soustanovitelj in izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey, da za boj proti pandemiji COVID-19 namenja 1 milijardo dolarjev svojega zasebnega premoženja. Gre za največjo donacijo kakega posameznika v boju proti pandemiji. Ob tem je napovedal, da se bo njegov sklad po koncu pandemije osredotočil na zdravstveno oskrbo in izobraževanje deklic ter prizadevanje za zagotovitev splošnega temeljnega dohodka.

Med večjimi donatorji finančnih sredstev za boj proti novemu koronavirusu je tu nekdanji newyorški župan Michael Bloomberg. Preko svoje fundacije Bloomberg Philanthropies bo doniral 40 milijonov dolarjev za preprečitev oz. upočasnitev širjenja bolezni COVID-19 v ranljivih državah z nizkim in srednjim dohodkom.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW