Mini županja upa na sodelovanje z občino Ptuj

Ptuj je dobil novo županjo, no novo mini županjo. To je postala Sara Desku iz Osnovne šole Olge Meglič. Po današnji seji otroškega mestnega sveta Mestne občine Ptuj nam je zaupala poudarke svojega mandata.

Otroški mestni svet je projekt s katerim želi Mestna občina Ptuj mladim dati priložnost sooblikovati sedanjost in prihodnost mesta. Na seji otroškega mestnega sveta so mladi svetniki podali tudi nekatere predloge, kako izboljšati odraščanje na Ptuju. Mladi si želijo igrišč, več različnih delavnic in možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa.

Koliko teh predlogov bo Občina Ptuj lahko uslišala bo odvisno od proračuna, vseeno pa mini županja verjame, da bo županja o predlogih mladih resno razmislila.

Projekt otroškega mestnega sveta so na Ptuju zagnali leta 2018 v želji omogočiti otrokom, da javno spregovorijo in predstavijo svoja mnenja, ideje ali dileme o vprašanjih, ki so pomembna v obdobju odraščanja v okolju, kjer živijo, se šolajo ali preživljajo prosti čas. Otroški mestni svet se bo sicer na seji znova srečal čez tri mesece.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW