Ministrica za delo izstopila iz stranke SMC

 

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki po odstopu premierja Marjana Šarca opravlja tekoče posle, je v pismu predsedniku SMC Zdravku Počivalšku, ki ga je danes posredovala medijem, zapisala, da je njena odločitev posledica nestrinjanja z vodenjem stranke, še posebej v času po odstopu predsednika vlade.

“Vedno sem verjela, da so rezultati dela tisto, kar politiku daje verodostojnost, s katero lahko stopi pred ljudi. S svojo ekipo sem kljub manjšinski vladi uspešno zaključila številne projekte,” je navedla Klampferjeva. Ob tem je med drugim navedla ohranitev socialne varnosti, dvig minimalne plače, dvig materinskega, očetovskega in starševskega nadomestila ter starševskega dodatka, ustavitev padanja pokojnin in dvig odmernega odstotka, pa tudi ukrepe na trgu dela.

Klampferjeva je bila v pismu kritična tudi do drugih potez stranke, je pa poudarila nekatere dobre rezultate. Zapisala je, da je “vedno verjela, da so rezultati dela tisto, kar politiku daje verodostojnost, s katero lahko stopi pred ljudi. S svojo ekipo sem kljub manjšinski vladi uspešno zaključila številne projekte,” je navedla Klampferjeva. Ob tem je med drugim navedla ohranitev socialne varnosti, dvig minimalne plače, dvig materinskega, očetovskega in starševskega nadomestila ter starševskega dodatka, ustavitev padanja pokojnin in dvig odmernega odstotka, pa tudi ukrepe na trgu dela.

Kot je še zapisala Klampferjeva, je v zakup vzela tudi to, da je niso nikoli vključevali v delo stranke, čeprav je njena podpredsednica. “Zato so vse s tem povezane obtožbe in žalitve toliko bolj nesprejemljive.”

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW