MKC z novimi projekti za mlade

V Mladinskem kulturnem centru Maribor pa koronakriza ni ustavila dela, k večjemu jih je spodbudila, da so z novimi projekti pričeli pomagati mladim. Tako so se v okviru festivala Jazz ‘ma mlade odločili, da bodo podprli mlade glasbenike, ki zaradi protikoronskih ukrepov nimajo koncertov in s tem tudi nimajo prihodkov.

Jazz ‘ma mlade je festival mladega jazza, umetnosti, kulinarike in vina, ki se dogaja ob junijskih petkovih večerih na Židovskem trgu v Mariboru. Ker se letos zaradi epidemije covid-19 v juniju zagotovo ne bo odvil, so se domislili drugačnega pristopa.
Tako so mladim namesto odra ponudili gramofonsko ploščo. V rekordnem času je na več kot 20ih lokacijah v Sloveniji in tudi v Avstriji nastala kompilacija štirih popolnoma novih avtorskih komadov glasbenih zasedb.

Gramofonske plošče izdelujemo na poseben način, eno po eno. Čas nastajanja plošče je enak času trajanja glasbe na njej in potrebnega je veliko tehničnega znanja ter ročnih spretnosti, zato je vsaka plošča unikatna.

18. junija pa začenjajo tudi z delavnicami platforme za sodobno raziskovalno umetnost KONS. Gre za nacionalni projekt, ki združuje 9 partnerjev v povezovanju področij umetnosti – izobraževanja in gospodarstva.

Na terenu ugotavljajo, da je potrebno ustvariti pogoje za boljše delo umetnikov, možnost ustvarjanja večjih projektov in vzpostavitev trga, t.j. povezav z gospodarstvom in različnimi skupnostmi, ki v intermedijski produkciji prepoznava potenciale idej za inovacije in razvoj svojih bodočih produktov in storitev.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW