MOM se je odzvala

Mestni občini Maribor se je začasno zamrznil certifikat – Mladim prijazna občina. Tega občinam, ki se aktivno ukvarjajo z vprašanji za mlade in jih tudi pospešeno rešujejo, podeljuje Inštitut za mladinsko politiko iz Ajdovščine. Na zamrznitev certifikata so se danes preko sporočila za javnost odzvali na Mestni občini Maribor.

“Maribor je še vedno mladim prijazno mesto, kljub temu da je, zaradi previsoko zastavljenih ciljev stanovanjske politike za mlade v prejšnji prijavi za certifikat »Mladim prijazna občina« leta 2016, le-ta začasno zamrznjen in nikakor izgubljen oz. odvzet. Kot pojasnjujejo na Inštitutu za mladinsko politiko, zamrznitev certifikata traja do leta 2021 le v primeru, da MO Maribor pred tem rokom ne izpolni pogojev za podaljšanje veljavnosti certifikata, kar bo pa narejeno že v tem letu, natančneje konec poletja. Na MO Maribor je že v pripravi ponovna kandidatura z novimi kazalniki in cilji za certifikat Mladim prijazna občina”, so pojasnili na MOM.

Dodali so, da za mlade namenjajo več kot milijon evrov proračunskih sredstev letno ter, da so vendarle storjeni določeni koraki naprej, predvsem ko gre za organiziranje mladih, kar naj bi MOM med drugim priznaval tudi dotični inštitut.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW