Mostovi preko Drave nujno potrebujejo obnovo

Konec lanskega leta je Mestna občina Maribor objavila razpis za izvajalca skrbnega pregleda dveh mostov čez reko Dravo – Stari most in Titov most. Na razpis se je prijavil en ponudnik, ki pa je postavil zelo visoko ceno. Podžupan za področje komunale, prometa in športa Samo Peter Medved je za Radio Maribor poudaril, da se soočajo s pomanjkanjem ponudnikov. Prepotrebne obnove mostov pa bodo cenovno drage.

Titov most že več kot 60-let brez temeljite obnove

V občinskem proračunu so za leto 2020 predvideli več kot 150 tisoč evrov za vzdrževanje mostov. Ponoviti nameravajo tudi razpis za skrbni pregled, ki ga potrebuje Stari most in tudi Titov, ki pristojnim povzroča največ skrbi.

Obnove je potreben tudi Malečniški most

Obnovo najbolj nujno potrebuje malečniški most, ki ga bo po prenosu upravljanja začela obnavljati Direkcija za infrastrukturo. Obnova bi stala poldrugi milijon evrov, a vendar še ni jasno, kdaj bodo stroji na mostu zaropotali. Kot je razložil Medved, naj bi Direkcija za infrastrukturo ureditev pogojevala s semaforizacijo križišča Mlinske in Ulice Kraljeviča Marka, to pa traja predlogo.Po njegovo še najmanj leto dni rešitve za malečniški most ne bo.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW