Na 92. podelitvi nagrad Oskar presenečenje

 

Presenečenje večera 92. podelitve oskarjev v gledališču Dolby v Los Angelesu so štirje oskarji za južnokorejski film Parazit. Postal je prvi tujejezični film, ki so ga proglasili za najboljši film, režiser Bong Joon Ho je prejel tudi oskarja za režijo in se posebej zahvalil Martinu Scorseseju, za katerega je dejal, da ni sanjal, da ga bo kdaj premagal, zahvalil se je tudi Quentinu Tarantinu, da ga je ves čas podpiral.

Oskarja za najboljšo moško vlogo je dobil Joaquin Phoenix (Joker), za glavno žensko vlogo pa Renee Zellwegger (Judy). Po štirih nominacijah je prvega oskarja dobil Brad Pitt in sicer za stransko moško vlogo v filmu Bilo je nekoč … v Hollywoodu, za stransko žensko vlogo pa Laura Dern (Zakonska zgodba). Vsi omenjeni dobitniki nagrad v igralskih kategorijah so pred tem januarja prejeli med drugim tudi nagrado zlati globus.

Hud poraz favoritov

Največ, kar 11 nominacij je imel Joker, na koncu je odnesel dve nagradi – za najboljšo glavno moško vlogo in najboljšo filmsko glasbo. Še slabše se je odrezal Irec Martina Scorseseja, ki je imel deset nominacij, dobil pa ni niti enega oskarja. Po deset nominacij sta imela tudi 1917 Sama Mendesa in Bilo je nekoč … v Hollywoodu Quentina Tarantina: prvi je na koncu iztržil tri kipce, drugi pa dva.

Letošnja podelitev tako kot lanska ni imela voditelja. Z glasbenim nastopom jo je začela pevka in igralka Janelle Monae, premore med podeljevanjem so kot običajno zapolnili s skladbami, ki so bile letos nominirane v kategoriji najboljše filmske skladbe. Glasbeni gost presenečenja je bil raper Eminem s skladbo Lose Yourself, za katero je leta 2003 dobil oskarja.

 

 

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW