Na Filozofski fakulteti predstavili projekte PKP in ŠIPK

Na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru so danes predstavili projekte, ki so jih študenti in študentke prijavili na programa Po kreativni poti do znanja in Študentski inovativni projekti za družbeno korist, ki tečeta pod okriljem Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Študentje so v sodelovanju z mentorji iz znanstvene in gospodarske sfere razvijali uporabne ideje s področja humanistike, družboslovja, izobraževanja in umetnosti. V letošnjem letu je fakulteta na omenjena programa v prvem odpiranju uspešno prijavila in zaključila devet projektov in s tem potrdila svojo usmerjenost v raziskovanje.

Filozofska fakulteta v obeh omenjenih programih sodeluje od samega začetka.

Število vsakoletnih prijav v programa PKP in ŠIPK je omejeno, a se na Filozofski fakulteti vedno znova potegujejo za dodatno število prijav. Tudi na letošnjem drugem odpiranju prijav bo fakulteta namesto s šestimi sodelovala z osmimi projekti.

Oba omenjena programa sofinancira tudi Evropski socialni sklad, od leta 2014 pa do danes sta programa razdelila že večk kot 14 milijonov evrov.

V obeh programih je bilo uspešno zaključenih že več kot 830 projektov iz različnih področij in v tesni povezanosti z gospodarstvom.

Študentje in študentke filozofske fakultete so se v okviru obeh programov letos denimo lotili prevajanja spletnih vsebin, izdelave sodobnih didaktičnih pripomočkov, pripravili slikanice in tipanke ter podobno.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW