Na območju Slovenske Bistrice polnjenje bazenov ni mogoče

Zaradi sušnega obdobja je v Slvoenski Bistrici do nadaljnega prepovedano polnjenje bazenov s pomočjo gasilcev. Zaradi hidrološke suše zaznavajo veliko znižanje nivojev podtalnice in padec izdatnosti vodnih virov.

Zato so izdali ukrep prepovedi polnjenja hišnih bazenov, saj se zavedajo, da bo toplo vreme ljudi spodbudilo k polnjenju in da bo število zasebnih bazenov tudi zaradi epidemije naraslo. Tramšek pojasnjuje, da je prepoved namenjena polnjenju bazenov z gasilskimi cisternami, saj polnjenje cistern povzroča hidravlične udare na vodovodnem omrežju.

So pa v Komunali Slovenska Bistrica nedavno preuredili pitnik v središču občine na Trgu svobode, ki je bil tarča vandalizma in poškodovana do te mere, da se kamniti blok, iz katerega je bil pitnik ni dal več popraviti. Prav tako so zaznali napake v delovanju fontane. Zato je Komunala Slovenska Bistrica, ki skrbi za oba objekta, škodo sanirala in uredila.

Za projekt obnove pitnika in fontane je Komunala Slovenska Bistrica odštela skoraj 2500 evrov, napovedujejo pa, da če se bo v kratkem pojavila potreba po novih pitnikih, nadaljnja realizacija ne bo predstavljala večjih problemov.

Pitniki z vodo so še en način varčne uporabe vode. Ukrepi varčevanja z vodo veljajo za vse občine, v katerih bistriška komunala izvaja javno gospodarsko službo oskrbe s pitno vodo, to pa so poleg Slovenske Bistrice še Oplotnica, Makole, Rače-Fram in Kidričevo.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW