Na Pohorje z avtobusom

Župani so dosegli dogovor glede sofinanciranja poletne avtobusne linije, ki povezuje Maribor, Hoče, Ruše ter Pohorje. V tokratni poletni sezoni bosta na območju Pohorja obiskovalcem in vsem ostalim na razpolago dve posebni avtobusni liniji: ena na relaciji Ruše–Areh–Bellevue–Botanični vrt in druga Botanični vrt–Hoče–Bellevue–Areh–Ruše. Na obeh bo manjši avtobus med 16. junijem in 2. septembrom vozil ob sobotah, nedeljah in praznikih, ki bo dnevno opravil 5 voženj. Cena enosmerne vozovnice znaša 2 €.

Projekt so podprle Mestna občina Maribor, Občina Hoče-Slivnica, in občina Ruše ter Društvo gostincev Pohorja v sodelovanju z linijskim avtobusnim prevoznikom Marprom.

Pohorje je naravna danost, ki je še vedno premalo promovirana in ponujena kot turistična destinacija za zimski in letni turizem. Pretekle izkušnje in osvežena infrastruktura ponujajo nove priložnosti za razrast poletnega turizma na Pohorju. Turisti in domačini se lahko na Pohorju naužijejo svežega zraka, športnih aktivnosti in okusijo prave pohorske dobrote. Vse na dlani, pa vendar je tako daleč, ker na Pohorju ni vzpostavljene redne linije, ki bi povezala in približala naravno in turistično ponudbo. Vsako leto je dobrodošla pobuda obpohorskih občine, da se med seboj povežejo in ponudijo avtobusno linijo za vse željne Pohorskih lepot.

NOVOST – Avtobusna linija ima nov postanek pri Pohorski tržnici. Pohorska tržnica, ki se nahaja v  gozdu pred Botaničnim vrtom Univerze v Mariboru je odprta vsako soboto in nudi pestro ponudbo. Tržnico regijskega pomena skupaj s ponudniki razvijajo Občina Hoče-Slivnica, Univerza v Mariboru, Občina Miklavž in Občina Starše.

Zadnja večerna vožnja z Areha na Bellevue je načrtovana tako, da bodo potniki lahko ujeli prevoz s krožno kabinsko žičnico v dolino.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply