Na Poštni se dogaja

V Poštni ulici se sicer veliko dogaja že od aprila in se še bo vse do oktobra. V tem času namreč ob vikendih, v ulici v starem mestnem jedru Maribora, pripravljajo različne koncerte, ki z obiskovalci napolnijo ulico. S koncerti in DJ-ji pričarajo v ulici razgibano ali romantično vzdušje.

V vikend poletno dogajanje so sedaj vključili še četrtke, ki nadaljujejo lansko uspešno serijo SOLO. Tokrat pa bodo predstavili izjemne duete.

Jutri, ob 20.30, bosta na malem odru Poštne, zraven Bukvarne Ciproš, nastopila Vesna Zornik (glas) in Samo Šalamon (kitara), ki bosta predstavila skladbe iz prvenca zasedbe Brest z naslovom Nemi film kot tudi nekaj novih skladb iz prihajajočega albuma.

V petek, ob 20. uri, se lahko sprostite ob glasbi skoraj mestnega DJ-a Sandija Križaniča (DJ Križko), ki je svojo prvo vinilko zavrtel pred 30-timi leti

Sobotni večer pa bo popestril koncert skupine Manouche. Gre za slovensko glasbeno skupino, ki so jo leta 2011 ustanovili frontman Robi Pikl (kitara, glavni vokal), producenta Marco Grabber (elektronika) in Krešimir Tomec, ki je hkrati tudi basist, harmonikarka in pevka Petra Trobec ter trobentač in pevec Luka Ipavec. Skupina izvaja electro swing, mešanico elektronske plesne glasbe in t. i. gypsy swinga (francosko manouche), jazzovskega sloga iz dvajsetih in tridesetih let 20. stoletja.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply