Na Prvi gimnaziji zaskrbljeni pred novim šolskim letom

Na mariborski prvi gimnaziji so zaskrbljeni nad predlaganimi smernicami ministrstva za šolstvo, ki predlaga izvajanje pouka v naslednjem šolskem letu na daljavo. Po njihovem je pouk na daljavo v novem šolskem letu za srednješolce nesprejemljiva rešitev, ker šola za številne med njimi predstavlja tudi varno okolje in zaščito pred neugodnimi socialnimi razmerami v družini.

V nedavni raziskavi o izobraževanju na daljavo v času epidemije, ki jo je opravil Zavod za šolstvo, je kar 70 odstotkov učiteljev ocenilo, da je bil pouk na daljavo slabši kot delo v razredu.

Kot v peticiji pojasnjujejo predlogi modelov za pouk v srednjih šolah v prihodnjem šolskem letu, za katere so izvedeli iz medijev, napovedujejo za srednješolce delno ali v celoti pouk na daljavo. A takšna oblika je pouka je ustrezna rešitev za izredno stanje, vendar pa pouk na daljavo ne sme postati dolgoročna rešitev.

Ker se v času ponovnega izvajanja pouka v šolah niti v Sloveniji niti v drugih državah ni poslabšala epidemiološka slika, avtorji peticije pričakujejo, da bodo pristojni poiskali rešitve za izvajanje pouka v šolah za vse dijake.

Odgovora iz ministrstva še niso prejeli, a verjamejo, da bodo do začetka šolskega leta poiskali medsebojni kompromis.
Med drugim so v peticiji tudi predlagali, da v primeru nujnosti zagotavljanja socialne distance zagotovijo dodatne prevoze za dijake vozače, zapolnijo prazne dijaške domove in zagotovijo dodaten kader ter dodatne prostore za izvedbo pouka.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW