Na Ptuju izredna seja o kadrih

Ptujski mestni svetniki so se sestali na prvi izredni seji v novem mandatu, na kateri so opravili le nekaj kadrovskih imenovanj.

Imenovali so predstavnike v posameznih odborih in komisijah mestnega sveta, zaradi izvolitve Nuške Gajšek za županjo pa so Sonjo Purgaj potrdili za nadomestno svetnico iz vrst SD. Županjina stranka bo prevzela odbor za socialno varstvo, zdravstvo in kulturo ter komisijo za odlikovanja in priznanja, ki ju bosta vodila Andrej Lazar in Boštjan Šeruga.

Čelanu družbene in gopodarske dejavnosti, Čušu okolje

Čelanova lista, ki ima enako število mandatov kot stranka SD,  je predsedniški mesti dobila v odboru za družbene dejavnosti, ki ga bo vodila Tatjana Vaupotič Zemljič, in v odboru za gospodarstvo, ki ga prevzema Marjan Bezjak.

Čuševi listi oziroma njihovemu svetniku Aleksandru Vodi je pripadlo vodenje odbora za okolje in prostor ter gospodarsko infrastrukturo.

SDS ima svetnika manj od treh največjih skupin, kljub temu pa so prišli do predsedniških položajev v dveh organih. Odbor za finance bo vodila Helena Neudauer, komisijo za statut in poslovnik pa Nuša Ferenčič.

Čelan odslej v.d. Znanstveno-raziskovalnega središča Bistra

Na današnji izredni seji je mestni svet tudi izdal soglasje za imenovanje Čelana za v. d. direktorja Znanstveno-raziskovalnega središča Bistra, ki tako za največ eno leto ostaja na čelu omenjenega javnega zavoda. Čelan, sicer prav tako mestni svetnik in protikandidat Gajškove v drugem krogu županskih volitev, je bil na čelu Bistre že doslej, a je svet zavoda pred novim letom obvestil, da mu mandat na podlagi zakona o ukrepih na področju plač in drugih stroškov dela za leto 2017 preneha. Svet zavoda ga je zato moral razrešiti, do imenovanja novega direktorja pa mu je podelil začasni mandat za vodenje zavoda.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW