Na Ptuju zasadili nova drevesa

Po hudih neurjih, ki so se v začetku julija razbesnela nad Ptujem in povzročila ogromno gmotno škodo, so Ptujčani danes znova dokazali svojo trdoživost. V parku Ljudski vrt so otroci iz bližnje osnovne šole, donatorji in županja Nuška Gajšek zasadili 15 novih dreves in tako pričeli s projektom obnavljanja v neurjih uničenih zelenih površin. Odločitev za nadomestne zasaditve ni bila težka.

Po besedah županje gre za prvo od mnogih zasaditev, s katerimi bi Ptuj v prihodnosti postal še bolj zeleno mesto. S tem v mislih bodo oblikovani tudi prihodnji občinski proračuni.

Tokratno zasaditev mladih dreves so omogočili donatorji s Ptuja in okolice. Pomagali so Perutnina Ptuj, Društvo prijateljev Ptuja, Pošta Slovenije, Avtohiša Furman, Lions klub Ptuj Primus, Čis-team, Lekarna Toplek in Dom Kulture Muzikafe.

Na Ptuju torej znajo stopiti skupaj.

S tem zasaditev novih dreves na Ptuju še ni konec. Naslednje zasaditve bodo na Ulici 25. maja, Arbajterjevi ulici, Rimski ploščadi in v mestnem parku. Donatorji zagotavljajo, da lahko občina še naprej računa na njihovo pomoč.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW