Na seji Sveta zavoda UKC Maribor tudi o sanaciji

 

Na 21.redni seji Sveta zavoda UKC Maribor so svetniki danes med drugim razpravljali tudi o poročilu o poslovanju in realizaciji programa dela ter finančnega načrta v prvem polletju letošnjega leta. Omenjeno poročilo izkazuje slabih 215.000 evrov presežka odhodkov nad prihodki. Vseeno v UKC-ju poslovni rezultat ocenjujejo kot relativno ugoden.

UKC Maribor se je lani s sanacijskim programom zavezal k uravnoteženemu finančnemu poslovanju v letu 2020. Marca letos je sanacijska uprava pripravila Novelacijo sanacijskega programa, v kateri je uravnoteženo finančno poslovanje kot cilj zastavljeno že v letu 2019.

Kljub sanaciji mora UKC Maribor v nekatere nujne investicije, brez pomoči države so tako v bolnišnici že povečali število klimatiziranih prostorov.

V UKC Maribor je bilo 1.7.2019 skupaj zaposlenih 3.452 zaposlenih, kar je 38 več kot konec leta 2018. A povišanje števila zaposlenih gre v največji meri na račun zaposlitev v zdravstveni negi, število zdravnikov je namreč upadlo za 13. Do konca leta želijo zato v UKC Maribor zaposliti še 31 zdravnikov

S kadrovanjem je sicer povezan tudi eden od sanacijskih ukrepov, gre za dobro znan problem UKC-ja z anesteziologi. Sanacijska uprava se je v sanacijskem programu zavezala, da bo v letu 2020 anestezijo v celoti opravljala z lastnim kadrov.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW