Na Zlato lisico z brezplačnimi avtobusi

Podjetje Marprom je poskrbelo, da pod Pohorjem, v času Zlate lisice, ne boste iskali parkirnih prostorov.

V času letošnje Zlate lisice, 1. in 2. februarja, bodo avtobusni prevozi na mariborski mestni liniji številka 6 Vzpenjača, okvirno od 7. do 16. ure za vse potnike brezplačni. Zaradi pričakovane gneče bo v petek in soboto do Vzpenjače ob rednih avtobusih vozilo še več dodatnih; tako bo na liniji št. 6 v pogonu do 11 avtobusov dnevno. Pri tem bodo med 7. uro in 9.50 ter pozneje pri povratku, predvidoma med 14.30 in 16. uro, vozili vsakih 5–10 minut oziroma neprekinjeno.

Poleg tega bodo vzpostavili tudi parkirišče P+R (park and ride) pri Kadetnici ob Engelsovi ulici. Od tam bodo pod Pohorje in nazaj na parkirišče P+R med 7. in 16. uro vozili še posebni Marpromovi avtobusi – v petek štirje in v soboto pet. Prevoz z njimi bo prav tako brezplačen, pogostost voženj pa prilagojena potrebam. Linija P+R bo vodila po trasi Parkirni prostor–Engelsova ul.–Prol. brigad–Borova vas–Lackova c.–Pohorska ul.–Vzpenjača in ob povratku Vzpenjača–Pohorska ul.–Lackova c.–Borova vas–Dravograjska–Šarhova ul.–Parkirni prostor.

Tako se lahko na prizorišča Zlate lisice odpravite brezplačno z mestnim avtobusom, s čimer boste prispevali k manjši prometni gneči na območju pod Pohorjem, pozneje pa se tudi varno in brezskrbno vrnili do doma.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW