Nadhod Titova

Pri krožišču Titove ceste že nekaj časa potekajo dela za izgradnjo manjkajočega nadhoda za pešce in kolesarje, s čimer želi Mestna občina Maribor slednjim omogočiti lažje in varnejše prečkanje Titove ceste, obenem pa bo bistveno izboljšana in skrajšana pot v smeri sever – jug, kar je pomembno zlasti zaradi navezave centra mesta na UKC Maribor.

Jeklena konstrukcija t.i. “most” nadhoda so postavili. Ta stoji na stebrih, ki so bili tam nameščeni že nekaj časa. Konstrukcija je dolga 40,5 metra in široka 3,74 metra ter tehta dobrih 22 ton.

Dela bodo potekala do sredine septembra, trenutno pa je cesta mimo nakupovalnega središča Europark proti krožišču na Titovi cesti popolnoma zaprta.

Glavni izvajalec je družba Adriaplan iz Sežane, kjer so jekleno konstukcijo sestavili in jo nato v enem kosu pripeljali do podjetja Tekol, ki je poskrbelo za antikorozivno zaščito konstukcije.

Nadhod za pešce in kolesarje bo tako celovito povezal infrastrukturo na tem območju z navezavo na obstoječe kolesarske poti in pešpoti.

Sicer pa je Mestna občina Maribor izvajalca del izbrala že leta 2018, čemur je sledila uspešna pritožba neizbranega ponudnika. Po več mesecih odločanja je občina postopek razveljavila, ker v proračunu 2019 za projekt več ni imela zagotovljenega denarja. Letos februarja pa je služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko izdala sklep o financiranju projekta.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW