Nadzor v trgovinah za zagotavljanje varnih nakupov

Odredba Mestne občine Maribor določa, da mora lastnik trgovine za zaposlene v trgovini za zagotavljanje varnosti in zdravja ter preprečevanja okužb zagotoviti razpoložljiva zaščitna sredstva. Za kupce pa so določeni minimalni ukrepi za varnost nakupovanja v trgovinah.

Ljudje so na splošno bolj ozaveščeni, glede resnosti virusa, zato se tudi navodil vedno bolj držijo. Vseeno pa prihaja tudi do določenih prekrškov, ki pa praviloma niso resnejše narave.

Nepogrešljivi členi za zagotavljanje varnosti v trgovinah so varnostniki, ki pred vhodom opravljajo pomembno nalogo ozaveščanja strank, kar se tiče upoštevanja navodil v času epidemije.

Za varno nakupovanje pa skrbijo tudi inšpektorji oziroma nadzorniki trgovin, ki vsak dan budno spremljajo dogajanje po večih prodajalnah v mestu. Hkrati si dosledno zapisujejo pomanjkljivosti, ki jih morajo trgovine v najkrajšem možnem času tudi odpraviti.

Ukrepi, ki jih je sprejela MO Maribor bodo po besedah vodje medobčinske inšpekcije Maribor Nine Mikl pomembno vplivali na zajezitev virusa.

Največ kar lahko naredi vsak posameznik, da se epidemija konča, je da ostane doma in dosledno upošteva navodila pristojnih organov. Koronavirusu pa lahko naredimo konec le s skupnimi močmi in prizadevanji za boljši jutri.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW