Nagrada za aktivno promocijo trajnostne mobilnosti

Tudi v Sloveniji že od leta 2002 poteka Evropski teden Mobilnosti, letos pa se ga je prvič udeležilo 80 občin, ki so promovirale trajnostno mobilnost in uporabo potovalnih načinov, kot so javni potniški promet, kolesarjenje in hoja. Na včerajšnjem zaključnem dogodku so v Kopru organizatorji razglasili zmagovalni in najbolj aktivni občini.
Nagrado v kategoriji mestnih občin je prejela Mestna občina Maribor, med ostalimi občinami pa se je v letošnjem Evropskem tednu mobilnosti najbolj izkazala občina Kočevje. Posebna priznanja za aktivne občine so prejele še Mestni občini Novo mesto in Nova Gorica ter občine Medvode, Krško, Brežice in Sevnica.
Mestna občina Maribor je komisijo prepričala, da je pripravila kar nekaj inovativnih in zanimivih programov v celotnem tednu mobilnosti. In, da je sodelovalo med seboj veliko nevladnih organizacij, institucij, posameznikov in prostovoljcev.
V Sloveniji izmed vseh sektorjev največji delež toplogrednih plinov prispeva ravno promet, od tega večji del motoriziran cestni promet, je naraščajoča udeležba lokalnih okoljih v Evropski teden mobilnosti spodbudna.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW