Največ okuženih še vedno v osrednji Sloveniji

Po zadnjih podatkih, ki se nanašajo na včerajšnji dan so v Sloveniji našteli 39 novih okužb z novim koronavirusom. Skupaj je v Sloveniji tako potrjenih 841 primerov. Včeraj je bilo opravljenih 1288 testiranje, skupaj od pričetka testiranja že 23.762. Včeraj sta umrli 2 osebi.

Po epidemioloških podatkih včeraj do 24. ure je še vedno največ primerov okužbe v osrednjeslovenski statistični regiji, 278. Sledijo Savinjska regija, kjer je 163 okuženih, nato jugovzhodna Slovenija z 99 okužbami, ter Podravska statistična regija v kateri je bilo po zadnje dostopnih podatkih 66 primerov.

Največje število potrjenih primerov COVID-19 je v starostni skupini med 45 in 54 let, 151. Sledi starostna skupina med 55 do 64 let, 146. V najbolj rizični skupini, starih nad 65 let je bilo po zadnje dostopnih podatkih 235 potrjenih okužb, kar predstavlja skoraj 28% vseh okuženih.

V UKC Ljubljana je bilo danes zjutraj hospitaliziranih 53 bolnikov, od tega 15 v enoti intenzivne terapije.
V Splošni bolnišnici Celje je trenutno hospitaliziranih 11 oseb, od tega so 3 osebe v enoti intenzivni terapije. 3 pacienti so bili odpuščeni v domačo oskrbo.

V UKC Maribor je trenutno 32 hospitaliziranih pacientov, od tega je 9 pacienti v intenzivni enoti, vsi so intubirani. Trenutno je 54 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji.

V UKC Maribor se je danes ponovil vnos virusa v belo območje. Okuženi je bil bolnik s hudimi poškodbami prsnega koša. Prvo testiranje je pokazalo, da je pacient negativen na Covid_19, drugi test pa je nato pokazal, da je pozitiven. Sprejeti so bili vsi ustrezni ukrepi.

 

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW