Namesto dobrega zaslužka sta pristala v priporu

V petek so policisti malo pred 5.uro zjutraj na območju PP Podlehnik v kombiniranem vozilu prijeli 10 državljanov Egipta in državljana Češke, ki je Egipčanom kot voznik nudil pomoč pri nedovoljenem prestopu državne meje iz Hrvaške v Slovenijo. Čeha so policisti pridržali in ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zanj odredil pripor.

Enako se je zgodilo z italijanskim državljanom, ki je v soboto 6. 6. 2020, nudil pomoč pri nedovoljenem prestopu državne meje dvema državljanoma Maroka in ju želel proti plačilu prepeljati v Italijo. Tega dno so namreč policisti Policijske postaje Podlehnik izsledili in prijeli državljana Maroka, ki je nezakonito prestopil državno mejo iz Republike Hrvaške v Republiko Slovenijo.

V nadaljevanju preiskave pa so policisti ugotovili, da je zraven opisanega tujca mejo nedovoljeno prestopil še en državljan Maroka, obema pa je, kot je opisano, nudil pomoč državljan Italije, ki je po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, pristal v priporu.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW