Napaka bo občino drago stala

cccc C@

Več cenilcev različnih strokovnih področij je ocenilo, da so žičniške naprave na mariborskem Pohorju, ki so del stečajne mase Športnega centra Pohorje, vredne slabih 17 milijonov evrov. To je hud udarec za Mestno občino Maribor, ki jo vodi dr. Andrej Fištravec, saj je občina imela možnost, da bi pred časom omenjeno premoženje kupila za 7 milijonov evrov.

Naj spomnimo, da gre za žičniške naprave, ki so bile ravno na zahtevo Mestne občine Maribor izločene iz stečajne mase Športnega centra Pohorje. MOM je to potezo omogočil zakon, saj gre za naprave, ki so potrebne za izvajanje koncesijske dejavnosti, koncesijo pa podeljuje prav mariborska občina.

Upoštevaje besede stečajnega upravitelja ŠCP, Draga Dubrovskega, bo sodišče po izdaji sklepa mariborsko občino postavilo v položaj, iz katerega ne bo povratka. Se pravi, da bo morala občina premoženje kupiti, ne glede na dejstvo, če ji cena ne bo (ni) po godu.

Omenjena zgodba bi lahko Fištravcu ali njegovemu nasledniku povzročila precej sivih las. Predvsem pa bo, če bo nekega dne pravnomočno odločeno, da MOM mora plačati, to velik udarec za mariborske občinske finance.

Se bo pa potrebno vprašati, kako dobro javni funkcionarji in uradniki na MOM opravljajo svoje delo, če iz rok izpustijo priložnost, da se 10 milijonov manj od sedaj ocenjene vrednosti kupijo premoženje. Vprašanje, da bi morda ravnali drugače, če bi šlo za njihov denar, je bržkone brezpredmetno.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV

FREE
VIEW