Naslednji teden bo znova stekel javni potniški promet

Vlada Republike Slovenije je z namenom zajezitve epidemije covid-19, s ponedeljkom, 16. marcem začasno ustavila javni potniški promet. Ukrep je veljal za vse linije javnega potniškega prometa, vključno z medkrajevnimi prevozi, mestnimi prevozi, občasnimi prevozi in delavskimi prevozi. V naslednjem tednu pa bo javni potniški promet ponovno vzpostavljen.

Vstopanje na avtobuse in izstopanje bo omogočeno samo pri sredinskih ali zadnjih vratih. Prav tako bo pri vstopnih oz. izstopnih vratih nameščeno razkužilo.

Na vseh mariborskih mestnih avtobusih voženj še naprej ne bo mogoče plačevati z gotovino pri vozniku, saj bo dostop do voznika fizično onemogočen. Čitalniki vozovnic se bodo zato nahajali pri sredinskih vratih, kjer bodo morali potniki sami opraviti validacijo (prisloniti vozovnico k čitalniku), kontrolorji pa bodo preverjali, ali med vožnjo uporabljajo ustrezno vozovnico.
Veliko vprašanj pa se je v zadnjih dneh pojavljalo na temo, kaj bo z mesečnimi, polletnimi in letnimi vozovnicami za javni potniški promet, katerih v času ustavljenega potniškega prometa ni bilo mogoče koristiti.

Sočasno z začetkom opravljanja mestnega potniškega prometa bomo tudi odprli blagajne in informacije na Avtobusni postaji Maribor.
Na Mariborskem Pohorju bo s ponedeljkom pričela obratovati krožna kabinska žičnica. Kupcem marčnih mesečnih vozovnic za gondolo, polletnih in letnih bo veljavnost podaljšana za obdobje, ko jih ni bilo možno koristiti. Imetniki se bodo morali oglasiti na blagajni pod Pohorjem, kjer bodo dobili nove (nadomestne) vozovnice.

V ponedeljek pa se prav tako odpira tudi kolesarski park na Mariborskem Pohorju. Zaenkrat bo odprta le rdeča proga – Red line, medtem ko na preostalih dveh progah (modri Flow line in črni World cup) trenutno še izvajajo vzdrževalna dela. Odprtje dodatnih prog je načrtovano za petek, 15. maja.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW