Nekdanji poslanec bi bil župan

Uroš Prikl, v zadnjem sklicu poslanec Državnega zbora, bo kandidat stranke Desus za župana Mestne občine Maribor. Cinično poudarja, da bo, če bo župan, več v službi, kot na sodiščih. S tem sporoča, da želi biti tretja pot, če sta drugi dve Kangler in Fištravec.

Odločitev, da se 46-letni Prikl za ‘upokojence’ poda v boj za župansko tekmo, naj bi sprejel mestni odbor stranke, ki jo v štajerski prestolnici vodi Jelka Kolmanič. O podrobnostih programa naj bi Prikl spregovoril sredi meseca septembra, ko se bo sedmi sili predstavil na tiskovni konferenci.

Zadnje dni se je Prikla precej povezovalo z mestom državnega sekretarja na Ministrstvu za zdravje, kjer je nekoč že služboval. V bližnji prihodnosti bo jasno, ali bo del ekipe Sama Fakina, ki bo verjetno prevzel ta vladni resor. Ali je za Prikla položaj na zdravstvenem ministrstvu le vrabec v roki, županski stolček pa golob na strehi, bo pokazal čas. Če ne prej, bo to jasno 18. novembra, ali 14 dni kasneje, ko bi se odvil morebitni drugi krog volitev za župana MOM.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply