Nekdanji sedeži iz zahodne tribune Ljudskega vrta bodo krasili druge tribune

 

Dela na zahodni tribuni stadiona Ljudski vrt v Mariboru, potekajo kot je bilo načrtovano. Do sedaj so odstranili vso staro opremo, tudi sedeže s tribune, in utrjujejo konstrukcijo. Terminski plan je še vedno, da bo obnovljena zahodna tribuna končana do poletja 2021.

750 sedežev manj kot prej, a velike prostorske pridobitve

Poleg novih sedežev, ki jih bo po obnovi okoli 750 manj kot doslej, bodo med drugim zgradili novo dostopno rampo, ki bo zagotavljala ločene dostope na tribuno. V osrednjem delu objekta bodo postavili dvigala in ločena stopnišča za dostop v VIP prostore ter prostore za novinarje.

V pritličju je pod tribuno predvidena avla s prostorom za pogostitve in muzejem nogometnega kluba. V prvem nadstropju bodo urejene nove sanitarije, v drugo nadstropje pa bodo umeščene tribune z ločenimi sektorji za gledalce, novinarje in VIP goste. Skupno bo po novem okoli 550 sedežev za VIP obiskovalce, okoli sto komentatorskih mest ter nekaj manj kot 2600 ostalih sedežev.

V tretjem nadstropju so predvidene ločene VIP lože s skupno 160 sedeži in prostori za pogostitev. Pod streho bo še platforma za televizijske kamere, tako prostori za novinarje kot VIP prostori pa bodo s podzemnim hodnikom povezani s prostori v severnem in južnem delu stadiona.

Stare sedeže razdelili med društva

Stare sedeže so po demontaži predali zavodu Športni objekti Maribor, ki jih je nato izročil športnim društvom. Ti jih bodo ponovno uporabili in si z njimi uredili tribune za gledalce.

V skladu s pogodbenim rokom je zaključek obnovitvenih del, ki jih izvaja koprsko podjetje Makro5 gradnje, predviden v juniju 2021. Takrat naj bi stadion gostil eno od tekem nogometnega evropskega prvenstva do 21 let.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW