Neurje poškodovalo streho osnovne šole

Včeraj pa je Štajersko zajela nevihte z močnim vetrom, ki so zaradi prehoda hladne fronte popoldne povzročile kar nekaj težav. Gasilci in druge intervencijske službe so imele polne roke dela tudi v Slovenski Bistrici, kjer je veter podrl drevo in uničil električno napeljavo, v naselju Zgornja Ložnica pa razkril del strehe osnovne šole.

Močno neurje, ki je zajelo del Koroške, Štajerske kot tudi Pomurja je zgodaj popoldan v podružnični šoli na Zgornji Ložnici Osnovne šole Pohorskega odreda Slovenska Bistrica poškodoval del strehe. Pločevina je padla v bližino vrtca, ki v tem času tudi obratuje, a k sreči nikogar ni poškodovala.

Dodatno težavo pa so predstavljala tudi podrta drevesa, ki so gasilcem v Podravju povzročala številne težave, na območju Slovenske Bistrice pa so poškodovala tudi električno napeljavo.

Težave z neurjem pa so imeli tudi drugod v Podravju. Močan veter je podiral drevesa tudi na območju občin Miklavž na Dravskem polju, Ormož, Žetale, Sveta Ana, Poljčane in Selnica ob Dravi. V občini Duplek je razkril del strehe stanovanjske hiše, v občini Kidričevo pa je v naselju Pleterje veter zlomil drog električne napeljave. Domači gasilci so drog odstranili in zavarovali, kažejo podatki centra za obveščanje.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW