NIJZ ima novega direktorja

 

Nacionalni inštitut za javno zdravje je na današnji seji imenoval novega direktorja. To je postal Milan Krek, ki je do sedaj vodil koprsko izpostavo zavoda. Krek je pred leti vodil vladni urad za droge, zadnje tedne pa se je večkrat pojavil na vladnih novinarskih konferencah, ki so namenjene predstavitvi aktualnih podatkov o epidemiji koronavirusne bolezni 19. Soglasje k imenovanju direktorja NIJZ mora dati še Vlada Republike Slovenije.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je novega direktorja iskal po tistem, ko je marca iz položaja odstopila Nina Pirnat. V vmesnem času je inštitut vodil v.d. direktor Ivan Eržen. Na razpis za novega direktorja inštituta se je poleg izbranega Kreka prijavil tudi mikrobiolog z Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano Gorazd Pretnar.

Nekateri vodilni politiki, vključno z Ministrom za zdravje, Tomažem Gantarjem, so bili v prejšnjih tednih večkrat kritičnih do NIJZ, saj da je napačno ocenil položaj glede novega koronavirusa, s tem pa da je Slovenija tudi zamudila ključno obdobje, ko bi lahko ukrepali prej.

Milan Krek, je na tiskovni konferenci v ponedeljek, 6.aprila napovedal, da lahko v svetu, kljub sprejetim ukrepom umre 10 milijonov ljudi. Za Slovenijo je bila napoved še hujša, po njegovi projekciji, bi v Sloveniji, kljub upoštevanju ukrepov lahko umrlo 22.500 ljudi.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW