Nocoj nove zgodbe iz regije

Preverili smo, kaj se dogaja na lokalnem političnem prizorišču pred bližajočimi se lokalnimi volitvami. Podrobno med drugim poročamo o finančni in kadrovski krizi v UKC Maribor.

Se pa bomo v oddaji Regionalno, ki bo na sporedu NET TV nocoj ob 21.00, dotaknili tudi ‘preše’ V Jarenini, ki deli krajane te majhne vasice in župana Občine Pesnica, Venčeslava Senekoviča. Glavni akterji za in proti takšni ureditvi vaškega jedra še niso sedli za skupno mizo. Kot kaže, niti ne bodo, saj se pogovarjajo preko medijev, družbenih omrežij in, kot je neuradno slišati, celo neverbalno in posredno preko policije.

Vodstvo UKC Maribor je sicer s svojimi zaposlenimi dokaj enotno, a kruh jim režejo v Ljubljani. Če za kruh še imajo, ni za prepotrebne investicije. Predvsem pa vodstvo zavoda na čelu z direktorjem dr. Vojkom Flisom jezi dejstvo, da naj bi bili depriviligirani pri resornem ministrstvu. Najbolj, pravijo, pri denarju z naslova razvojnih programov. Nastalo situacijo bo v studiu pojasnjeval dr. Matjaž Vogrin, strokovni direktor UKC Maribor.

Bo pod in na Mariborskim Pohorjem več sodelovanja po tem, ko je določene hotele pričelo upravljati podjetje Mirana Ferka, bo slednji odgovoril v prispevku, predstavnik Marproma, Andrej Verlič, pa v studiu voditelju Andreju Merniku.

Dotaknili pa se bomo tudi usode rotovške enote Mariborske knjižnice, za katero je danes dan D. V goste prihaja direktorica Dragica Turjak.

Oddaja Regionalno ob 21.00!

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply