Nov krvodajalec stokratnik

Na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru, kjer potekajo krvodajalske akcije Centra za transfuzijsko medicino UKC Maribor, so gostili krvodajalca, novega stokratnika. Ob vstopu v elitni klub krvodajalcev pravi, da je kri prvič daroval v vojski, bolj pa mu v spomunu ostaja, ko je kri daroval drugič, takrat na Osnovni šoli Miklavž.

Pred tremi leti, je tokratni, nov stokrat dal obljubo očetu, da bo kri daroval vsaj do številke sto. To obljubo bo sedaj še nadgradil.
Krvodajalstvo potrebujejo povsod po svetu, da se posameznikom in skupnostim zagotovi dostop do kakovostne in varne krvi in krvnih pripravkov tako v običajnih kot v izrednih razmerah. Zato je osnovna zamisel usmerjena na vprašanje, kako posameznik lahko prispeva k izboljšanju zdravja drugih ljudi v skupnosti.

Franc Korez je tako postal že 185. stokratnik oz. Vitez krvodajalstva.
Trenutne zaloge krvi so trenutno nekoliko manjše, kot so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor vajeni.
Lokacija odvzema krvi še naprej ostaja dislocirana. Na Medicinski fakulteti bo tako nastanjena do začetka novega študijskega leta, torej do 1. oktobra. Še naprej pa seveda veljajo priporočila, ki so jih sprejeli v času epidemije, torej predhodno naročanje na odvzem krvi.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW