Nov logistični center prinaša nova delovna mesta

Projekt izgradnje logističnega centra v Hočah se, ne glede na pandemijo virusa covid-19 nadaljuje. Trenutno tečejo postopki za spremembo občinskega podrobnega prostorskega načrta. Po pridobljenih vseh dovoljenjih bo lahko vlagatelj zaprosil za gradbeno dovoljenje, sama gradnja pa naj bi se pričela spomladi prihodnje leto.

Projekt gradnje 22 hektarjev velikega logističnega centra v Hočah se kljub gospodarskim težavam, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, nadaljuje. Gre za projekt, ki ga vodi avstrijsko podjetje Go Asset Development, trenutno pa pridobivajo potrebna dovoljenja.

Presoja vplivov na okolje, ki jo pripravlja Agencija Republike Slovenije za okolje, naj bi bila že končana. Še vedno pa tečejo postopki za spremembo občinskega podrobnega prostorskega načrta v občini Hoče Slivnica. Občinski svet bo prostorski načrt potrjeval, ko bo investitor pripravil vso potrebno dokumentacijo.

Po pridobljenih vseh dovoljenjih in spremembi OPPN-ja bo lahko vlagatelj zaprosil za gradbeno dovoljenje. Graditi naj bi začeli spomladi prihodnje leto. Viri financiranja pa v celoti izhajajo iz zasebenga investitorja. Izgradnja logističnega centra bo imela na celotno občino Hoče Slivnica številne pozitivne in multiplikativne učinke, slednji pa bo zagotovil tudi 100 dodatnih delovnih mest.

Da bodo vedeli še drugi....

Oddaj komentar

NET TV mobile

FREE
VIEW