Nov poveljnik Štaba Civilne zaščite MO Maribor

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je z današnjim dnem imenoval novega poveljnika štaba Civilne zaščite Mestne občine Maribor. Dosedanji poveljnik Aleš Ciringer, ki je Civilno zaščito Mestne občine Maribor vodil od maja 2015, pa ostaja član štaba.

Dosedanji poveljnik civilne zaščite, je pri svojem delu deloval v številnih zahtevnih intervencijah ter se vedno izkazal z učinkovitim povezovanjem služb zaščite in reševanja ter z jasnim in verodostojnim komuniciranjem z različnimi javnostmi.

Na mesto poveljnika Civilne zaščite Mestne občine Maribor je bil tako danes, tudi uradno imenovan Samo Robič, ki je že od otroških let aktiven v gasilski organizaciji. Opravil je več tečajev iz gasilskih specialnosti in tudi tečaj za vodenje večjih intervencij.
Novi poveljnik je sicer zaposlen kot ravnatelj Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše ter že drufi mandat poveljnik Gasilske zveze Maribor, ki vključuje 21 prostovoljnih gasilskih društev.

Sicer pa je Civilna zaščita Maribor zaradi razglasitve epidemije aktiviral štab Civilne zaščite Maribor. S sklepom poveljnika bile tako aktivirane sile zaščite in reševanja v Mestni občini Maribor, za strokovno podporo štabu v razmerah epidemije.
V zahvali dosedanjemu poveljniku Ciringerju je župan Arsenovič izpostavil, da je Maribor varno mesto, kjer se ljudje počutijo varno in ravno to je ena izmed najpomembnejših vrednot.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW