Nov semester začenja 300 Erasmus študentov

Erasmus+ je program EU za sodelovanje na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje 2014–2020. Program Erasmus+ je namenjen izboljšanju spretnosti in zaposljivosti mladih ter posodobitvi izobraževanja in usposabljanja.

Za študij v Mariboru se odločajo študentje iz različnih držav iz vsega sveta. Študentje se za študij v Mariboru odločajo predvsem na podlagi pozitivnih izkušenj njihovih znancev ali prijateljev.

Študentje izbirajo najrazličnejše študijske programe. Njihovi cilji pa so povezani tudi z izboljševanjem angleškega jezika.
Stroški bivanja so odvisni od države iz katere prihajajo. EU državljani imajo nižje izdatke, kot državljani tretjega sveta. Vtisi študentov so po prvih dneh bivanja v Sloveniji pozitivni.

Program Erasmus je poleg izobraževanja v tujini in učenja tujih jezikov odlična priložnost spoznavati različne kulture in pridobivati sociološka znanja. Projekti učne mobilnosti pa omogočajo udeležencem izkušnjo v tujini, ki prinaša dolgoročne pozitivne učinke za njihov osebni in stro​kovni razvoj.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW