Nova ambulanta v Sveti Trojici

Kot smo že poročali je poletje čas, ko večina občin obnavlja ceste pa tudi stavbe. Tako so tudi v naselju Gočova, v občini Sveta Trojica, zaključili z modernizacijo ceste in pripadajoče infrastrukture. Vrednost del je ocenjena na 800 tisoč evrov. Direkcija za infrastrukturo bo kmalu v sodelovanju z občino Sveta Trojica začela izvajati projekt v vrednosti 1,2 milijona evrov v naselju Spodnja Senarska.

Pomembna projekta v občini Sveta Trojica sta energetska sanacija starega dela osnovne šole in vrtca ter poslovnega objekta na Trojiškem trgu. Slednjo pa ne bodo le energetsko sanirali, pač pa tudi temeljito obnovili in vanjo preselili občinsko upravo in zdravstveno ambulanto.

»Po prenovi tega objekta načrtujemo, da bomo v prvo nadstropje preselili občinsko upravo kot je bilo na samem začetku ob nakupu te stavbe predvideno. V pritličju bomo ponovno vzpostavili zdravstveno ambulanto, skupaj z zdravstvenim domom iz Lenarta. V pozni jeseni načrtujemo, da bi dva-tri dni v tednu začela delovati z že ustaljenim programom. Število delovnih dni ambulante je odvisno od števila pacientov, ki si bodo izbrali in obiskovali osebnega zdravnika v Sveti Trojici. Če jih bo več kot načrtujemo, bo ambulanta obratovala 5 dni v tednu,« je povedal župan občine Sveta Trojica, Darko Fras.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply