Nova energija na in pod Pohorjem

S prvim septembrom je upravljanje hotelov Arena, Bolfenk in Videc prevzelo podjetje Playgreen, ki je v lasti znanega mariborskega turističnega delavca in podjetnika Mirana Ferka.

Ferk je okrog sebe zbral mlado ekipo sodelavcev, s katero zasleduje smele cilje. Izkušenj z upravljanjem hotelov sicer nima, je pa izjemno uspešen v svoji niši, to je organizacija priprav športnih klubov v turistični destinaciji Maribor-Pohorje.

Ferkovo podjetje hotele, ki so v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank, najema. Z DUTB je sklenilo enoletno najemno pogodbo. Podrobnosti posla niso znane, je pa pred Ferkom in ekipo gotovo velik izziv, saj so zadnje čase ti hoteli bolj ali manj samevali. Vse glasnejše so bile namreč govorice in tudi sklepanja, da jih je prejšnji najemnik, družba Terme Maribor, najel zgolj zato, da se je znebil konkurence.

Pričakuje se, da se s tem najemom na in pod mariborskim Pohorjem piše nova turistična zgodba. Predvsem v smislu sodelovanja med ključnimi deležniki. Upravljavec naprav in smučišč, javno podjetje Marprom, je namreč v preteklosti pogosto bentil, da sodelovanja ni. Zdaj bi se morda tudi na tej relaciji lahko kaj spremenilo, saj Ferka in ekipo gotovo vodi zgolj in samo ekonomski interes.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply