Nova pridobitev v UKC Maribor

Na Radiološkem oddelku Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je včeraj potekala primopredaja aparata magnetne resonance 1,5 T Siemens Sola. Nakup aparata v skupni vrednosti 1.450.000 evrov, vključno z gradbenimi deli, je financiralo Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije.

Za dobavo opreme, projektiranje ter gradbeno-obrtniška dela za prenovo prostora je poskrbel izbrani ponudnik, Siemens Healthcare. Nov aparat magnetne resonance je tako zamenjal dosedanjo, že 15 let staro in dotrajano napravo na radiološkem oddleku.

Magnetna resonanca je tehnika slikanja notranje zgradbe telesa z uporabo magneta, radijskih valov in računalnika. Naprava ne uporablja rentgenskih žarkov in po vseh do sedaj znanih podatkih ni zdravju škodljiva. V rutinski klinični uporabi je že zadnjih 35 let.

Javni razpis za napravo magnetne resonance je bil objavljen junija preteklo leto. Pogodba je bila podpisana februarja letos. Dela so tako potekala dobre tri mesec in kljub razmeram v bolnišnici, ki so nastale zaradi epidemije koronavirusne bolezni 19 so bila vsa dela izvedena v roku.

Da bodo vedeli še drugi....

leave a reply

NET TV mobile

FREE
VIEW